Včelí stezka pro děti Čestice (okr. Strakonice)

Kam s dětmi na výlet?

Jižní Čechy jedou! V Česticích, nedaleko Strakonic, vznikla v roce 2020 nová interaktivní stezka se zaměřením na včely a je nádherně zpracovaná. Klobouk dolů tvůrcům a velké díky!

Stezkou vás provede malá včelka

Včelí stezka Čestice

Stezkou vás bude provádět malá včelka, díky které se dozvíte spoustu zajímavostí a prozradí vám také různá tajemství ze života včel. Díky interaktivním prvkům se děti krásně zabaví, prověří své znalosti a zahrají si různé hry. Naše děti stezka moc bavila.

Mapka Včelí stezky

Na mapce vidíte trasu Včelí stezky včetně jednotlivých zastavení, kde se dozvíte mnoho užitečných informací a budete s dětmi plnit různé úkoly.

Na stezku se dostanete, když v Česticích odbočíte na náměstí a poté odbočte ihned vpravo za místním pohostinstvím. Poté se na rozcestí dáte vlevo a dojedete až ke křížku (mapa tady), kde stezka začíná.

Značení trasy doprovází malá včelka

Značí jí modrá turistická značka a také dřevěná cedulka se včelkou.

Jihočeské sekačky.

Trasa vede nejprve polní pěšinou, kde budou pro děti zpestřením pasoucí se krávy. Poté se napojíte na lesní cestu. Trasu zvládnete s trochou sil i s terénním kočárkem.

Výhledy podél trasy

A co vás na cestě čeká? V první řadě krásné výhledy. Ale to pravděpodobně malí výletníci neocení, tak pojďte, ukážu vám, co dalšího vás na cestě čeká a nemine 🙂

Včelí stezka Čestice aneb poznej život včel od A-Z

Včelí stezka Čestice

Na Včelí stezce najdete 14 zastavení. U každého zastavení jsou dřevěné cedule s interaktivními prvky. A můžu vám říct, že jsou vážně skvělé a jedny z nejhezčích, které jsme na interaktivním trasách zatím prošli!

Včelí stezka Čestice

O životě včel vám totiž bude vyprávět malá včelka, takže děti tomu budou parádně rozumět. Z každého zastavení jsou pro děti připraveny otázky i úkoly. Já vám tu nebudu dávat všechny, ale jen některé z nich a věřím, že vás nalákají a s dětmi vyrazíte 🙂

Pokud by zmizely na zemi včely, zbývají lidem jen čtyři roky života. A. Einstein

Dokážeš sestavit včelu?

Celá trasa, která končí v nádherném Krušlovském včelíně, je dlouhá cca 5km tam. Vzhledem k tomu, že v této covidové době byl včelín zavřený, jsme se u posledního zastavení otočili a vrátili se zpět. Tato zkrácená trasa je dlouhá cca 3km tam. Pokud se vydáte s menšími dětmi i do včelína, nezapomeňte, že vás čeká ještě cesta zpět, celkem tedy 10km.

Přiřadíš k dělnicím jejich řemesla?

Vidíte to dokonalé zpracování interaktivních cedulí? Jedním slovem NÁDHERA!!! Všechny úkoly byly pro děti skvěle zpracované a pochopitelné, což mi bohužel u dost interaktivních cedulí jinde chybí…

Děti si u jednoho zastavení mohou ve včely proměnit a lépe tak včelí společenství pochopit.

Interaktivní cedule na Včelí stezce

Až bude Machův malovaný včelín zase otevřen, moc doporučuji s dětmi navštívit. Pokud je na vás 10km moc, můžete si do Krušlova z Čestic zajet autem. Pro více info sledujte FB Krušlovský včelín, často se tu konají i další akce.

Machův včelín v Krušlově, zdroj: kudyznudy.cz

Více tipů na výlety najdeš v průvodci Jižní Čechy s dětmi nebo Šumava s dětmi.

Leave a Reply

Blog na WordPress.com.

Nahoru ↑