Galerie pro děti na zámku Hrádek

Hrádek29
Zámek Hrádek

Podzim! Na výlety úplně perfektní doba, příroda se začíná krásně vybarvovat a po davech turistů ani památky! My dnes vyrazili a objevili další krásnou galerii pro děti na zámku Hrádek poblíž Sušice. Tři patra plná pohádek, kde si děti mohou zahrát na princezny, krále, rytíře nebo vojáky!

Hrádek2
Cedule NESAHAT! tady nenajdete. Všechny hračky jsou volně k dispozici.

Galerie Hrádek – půda plná pohádek

Hrádek11

V roce 2015 byl zrenovován špejchar a v něm vytvořen obrovský prostor plný her, poznávání a kreativity. My jsme měli navíc celou galerii sami pro sebe a musím říct, že nás to tady vážně nadchlo a moc ráda doporučím i vám!

Hrádek22

Jen si musíte pospíšit, vzhledem k tomu, že prostor není vyhřívaný, letošní sezona se blíží ke konci a tento víkend 21.-22.9.2019 můžete navštívit galerii v zámku naposled. Pokud už to nestihnete, nesmutněte! Příští rok se galerie otevře od června do září a chystají si i další nové prvky.

Zámecká herna komtesy Adély a Jana Ferdinanda

DSC_0264.JPG
Zámecká herna

V galerii najdete zámeckou hernu, kde děti zavítají do samotného království! Navštíví pokoj princezny, holky se mohou vyparádit do princeznovských šatů a vyzdobit šperky, kluci zase usednout na trůn krále s korunou na hlavě nebo obléct rytířské brnění.

Hrádek20
Zámek Hrádek pro panenky.

Naší princeznu nejvíc zabavilo psaní tuší a zmenšený zámek pro panenky včetně veškerého vybavení.

DSC_0280
Psaní tuší, které děti mohou samy vyzkoušet.

Junior byl nadšený z výstavy autíček a z dřevěného hradu plného vojáků.

Hrádek1

Hrádek13
Nechybí ani výstava hraček

Je tu spoustu dalších prvků – loutkové divadlo, houpací kůň, houpačka, dřevěné stavebnice, dřevěná káča, knižní koutek nebo třeba střelba lukem na slaměnéno panáka. Tady si každý prostě najde to své!

Hrádek14

DSC_0352

Hrádek18

Hrádek23

DSC_0321
Čím vic figurek káčou sestřelíš, tím víc získáš bodů.

Dětská naučná herna Františka Pravdy

Hrádek9

V posledním patře je dětská herna inspirována Pravdovo pedagogickou činností, která spočívala v učení hrou. A tak my to máme rádi 🙂

Tato část je také moc hezky zpracovaná a nechybí praktické ukázky z oblasti přírodopisu, zeměpisu nebo mineralogie.

Hrádek5

Poznávali jsme ptáky, podle čichu byliny, děti přiřazovali africká zvířata na mapu, vyzkoušeli jsme ale i zvětšování měst v mapách pomocí lupy nebo jsme díky kompasu zjišťovali, na jaké světové straně se zrovna nacházíme.

Hrádek6
Zvětšujeme města na mapě pomocí lupy.
Hrádek7
Přiřazování zvířat
Hrádek12
Poznávání bylin a kamenů

Je tady i zámecký krámek včetně vybavení, klasické váhy nebo počítadla.

Hrádek4
Zámecký krámek

Je tady i zámecký krámek včetně vybavení, váhy nebo počítadla.

Moc se nám líbila i kreativní dílna, která byla skvěle připravena. Bylo mnoho témat, ze kterých si děti mohou vybrat, co budou tvořit.   Mohou si podle šablony obkreslit a vymalovat ptáčka, podle šablon vystříhat hrad, princeznu nebo rytíře nebo si sešit vlastní zápisníček. Nechybí ani omalovánky pro nejmenší. Materiálu bylo dost, všechny tužky ořezané, prostě vše skvěle připraveno, což se málokde vidí. Kreativní dílnička je v ceně.

Hrádek10
Kreativní dílna

A co bych tady ještě ráda vyzdvihla, tak je to personál. Jak v galerii, tak v restauraci byly obě paní moc milé, ochotné a usměvavé a to je završilo celkový dojem z naší návštěvy 🙂

Venkovní dětské hřiště a skvělá restaurace

Hrádek25

Když jsme strávili půl dne v galerii, to jsem ještě netušila, že nás čeká další půl den na venkovním hřišti 😀 Děti tady byly nadšené a nemohla jsem je odtud dostat. Je tady hodně sportovních prvků a pro rodiče nechybí lavičky 🙂 Hřiště je v příjemném prostředí zámecké zahrady poblíž fontány.

Hrádek27

Na oběd nebo kávu si můžete zajít do zámecké restaurace, kde prý luxusně vaří. My můžeme doporučit poháry i skvělou kávu. Uvnitř nechyběl hrací koutek ani přebalovák, v sezoně jsou hračky i venku na terase.

V zahradě najdete ještě adventure golf hřiště (za poplatek).

Pohádka se vším všudy aneb ubytování na zámku Hrádek

Pokud se chcete vžít do pohádky se vším všudy, můžete se v zámku i ubytovat (nechybí ani wellness a bazén). Více info tady.

Chcete s dětmi navštívit další skvělá muzea a galerie? Mrkněte na článek Galerie hrou v písecké Sladovně nebo na Jihočeské zemědělské muzeum. Vše u nás na jihu Čech 🙂

 

Leave a Reply

Blog na WordPress.com.

Nahoru ↑