Rýnské vodopády (Švýcarsko)

Rýnské vodopády ve Švýcarsku jsou největší vodopády v Evropě co se průtoku vody týče. Je to opravdu nádherná podívaná, která stojí za to vidět.

C8D659C5-17CF-448F-B4FD-5144FF78A29B.jpeg
Rýnské vodopády ve Švýcarsku

Oproti většině vodopádů, na které se musíte dostat po svých, tady terén není vůbec náročný a cestu k vodopádům zvládnete i s malými dětmi. 

Vyhlídky na Rýnské vodopády

DSC_1415

U vodopádů je vytvořeno několik vyhlídek. Některé jsou přístupné zdarma, další – ty atraktivnější, jsou zpoplatněny. Pokud máte děti starší, doporučuji navštívit i vyhlídku pod zámkem Laufen, odkud je pohled na Rýnské vodopády nejkrásnější nebo skalní vyhlídku, na kterou vás za 10CHF doveze loď.

DSC_1438
Skalní vyhlídka
DSC_1437
Skalní vyhlídka, na kterou vás za 10CHF doveze loď

Od parkoviště přijdete ke spodní části vodopádů a procházkou dojdete až na vyhlídku, kde se vás naskytnou vodopády jako na dlani. Je to vážně krásná podívaná! Jediné, co dojem trochu kazí, je opravdu velké množství turistů (ale kde teď v sezoně není narváno, že 🙂

Jízda loďkou pod vodopády aneb zážitek zaručen

DSC_1385
Jízda loďkou pod Rýnskými vodopády

Pro nás byla největším zážitkem jízda loďkou přímo pod vodopády.  Loďka přijede opravdu blízko a máte pocit, že vás voda každou chvíli sebere. Na výběr máte z několika okruhů.

DSC_1382
Přímo pod vodopády.

My jsme kvůli dětem vybrali ten nejkratší Klein Rundfahrt nr. 4. Jízda trvala 15minut, vzala nás 2x přímo pod vodopády a bylo to úplně dostačující.

FAF065D8-5D30-4FE1-AA4C-55F30E526F80.jpeg
Nadšení veliké, zážitek zaručen 🙂

Vstupné bylo 7CHF za dospělého a 4CHF za dítě od 6let. Vstupenky si můžete koupit i online, jen pozor – rezervujete si i s časem, který je nutno dodržet.

V noci bývají vodopády nasvícené a to musí být také krásná podíváná.

Parkování

Parkování je zpoplatněné – 5CHF za hodinu, každá další 2CHF.

Tip od nás: Pokud dorazíte mezi 6-9h, parkování máte zdarma. A je velká pravděpodobnost, že budete mít vodopády sami pro sebe 🙂

Občerstvení

U vodopádů je několik stánků s občerstvením a indické bistro. Poblíž je i dětské hřiště a klouzačka ze strmého kopce – s malými dětmi pozor, pěkně mrška nakopává 🙂

 

 

 

1 komentář: „Rýnské vodopády (Švýcarsko)

Add yours

Leave a Reply

Blog na WordPress.com.

Nahoru ↑