Pumptrack pro děti

Čas zažít pořádné dobrodružství! Tentokrát vezměte kola nebo odrážedla s sebou a nechte své děti vyřádit na okruhu s vlnami a klopenými zatáčkami. Zážitek zaručen!   

Pumptrack u dětí je čím dál oblíbenější a získává čím dál víc příznivců. Pro děti je pumptrack ideální možnost, jak si mohou zlepšit jízdní schopnosti a dovednosti. Naučí se pracovat s rovnováhou, překonávat překážky a ovládat kolo na nerovném terénu. 

Princip pumptracku spočívá v tom, že kolo je poháněno setrvačností a cyklista mu pomáhá pohyby nahoru dolů, bez šlapání. Na pumptrackové dráze se však vyřádí i ti nejmenší na odrážedlech. Nezapomeňte vzít dětem helmu s sebou.

Ve Strakonicích najdete dvě dráhy. Jedna z nich je určena pro ty nejmenší, kteří se na kole teprve učí. Terén je nenáročný a vhodný i pro nejmenší cyklisty na odrážedlech. Druhá dráha je určena pro zdatnější cyklisty, kteří už kolo ovládají. Terén je již náročnější, kopce prudší a zatáčky ostřejší, ale také o to víc zábavnější. U obou okruhů je rodičům k dispozici dřevěné posezení. 

Jsou pro vás Strakonice moc daleko? V průvodci Jižní Čechy s dětmi najdete pod výletem č. 25 seznam dalších míst v jihočeském kraji, kam na pumptrack můžete vyrazit.

Nevíte, kam na výlet? Mrkněte k nám na Instagram.

Leave a Reply

Blog na WordPress.com.

Nahoru ↑