Motokáry a dětské dopravní hřiště ve Staňkově (Třeboňsko)

Na tohle skvělé místo jsme narazili náhodou, když jsme kempovali v Chlumu u Třeboně.

Já to říkám vždycky, že se pozná, když člověk dělá to, co ho baví. Pan majitel je do toho zápalený tak, že si přes léto bere v práci volno, aby mohl dopravní hřiště a motokáry provozovat. Pokud hledáte poutavé cedule nebo webové stránky dopravního hřiště, je to marné. Hřiště je totiž ani nepotřebuje, nejlepší reklama je totiž ta, kdy si to lidé řeknou mezi sebou. A já mohu jen doporučit!

A kde dopravní hřiště najdete? Pojedete-li směr z Chlumu, dojeďete k hrázi Staňkovského rybníka, poté odbočte vpravo z kopečka dolů, kde uvidíte rybí restauraci U Sumečka. Pokračujte vpravo lesní cestou a dojedete na louku, kde už hřiště uvidíte. 

IMG_3751

IMG_3750

IMG_3754

Pokud máte děti malé, nezoufejte, k dispozici je dětská sedačka, která se připevní za motokáru . Starší děti, kteří už dosáhnou na pedály, jezdí sami. Nezapomeňte jim vzít helmu na kolo.

DSC_0116

Na hřišti jsou dopravní značky, které děti znají z běžného provozu. Zákaz vjezdu, stopka, dej přednost v jízdě, ukazatele do depositu apod. Najdete tu i skvělé vychytávky, jako je třeba sprcha na čidlo, která vás osvěží v horkých letních dnech. Když projedete bránou, tak vás osprchuje 🙂 Děti tu určitě budou projíždět často, doporučuji vzít náhradní tričko na převlečení.

IMG_3760

Musíte ale dodržovat předpisy, protože pomáhají a chrání i tady 🙂

IMG_3761

Otevřeno je pouze v sezóně. Bohužel už si nevybavím, jaká byla cena vstupu. Platilo se myslím za hodinu a nebylo to mnoho.

Pokud vám vyhládne, určitě zajděte do zmíněné restaurace U Sumečka na candáta nebo borůvkové knedlíky.

1 komentář: „Motokáry a dětské dopravní hřiště ve Staňkově (Třeboňsko)

Add yours

Napsat komentář

Blog na WordPress.com.

Nahoru ↑