Atlas velkých měst celého světa

Pamatujete si na ty nudné atlasy, co jsme používali ve škole? Atlas velkých měst celého světa je úplně jiný a vlastně to ani tak není obyčejný atlas, ale spíš nádherný průvodce pro děti. Rozhodně ho musíte mít ve své knihovně! Pojďte nakouknout dovnitř.

DSC_0320

Atlas velkých měst je výjimečný hlavně v tom, že děti hravou formou zjistí více o jednotlivých městech. Pomocí obrázků a krátkých textů se dozví něco málo o historii, zajímavých památkách ve městě, tipy na výlety i kam vyrazit na jídlo a co  dobrého v daném městě nesmí zapomenout ochutnat.

V knížce je uvedeno 20 měst a vedle New Yorku, Tokia nebo Pekingu se pyšní i naše stověžatá kráska ❤

DSC_0322

Líbí se mi, že nejvíce měst je evropských a nám tak dobře dostupných, nechybí ale ani města z ostatních kontinentů.

Mám radost, že mezi velikány má své místo v knížce i Praha. U každého města najdete znak, vlajku, pozdrav v hlavním jazyce a typické jídlo.

DSC_0330Na první dvojstraně jsou ilustrace o známých místech, typických jídlech, zvycích nebo řemeslech a krátký text související s daným městem. DSC_0331

Na druhé dvojstraně je už pro děti větší zábava. Nechybí tip na procházku, galerie/ muzea nebo park, kde si odpočinout, povídání o typickém jídle a pro rozvoj fantazie je u každého města krátký příběh.DSC_0334Nechybí ani vtipné zajímavostí, které budou děti bavit. Věděli jste třeba, že Berliner není Berlíňan, ale plněná kobliha? Nebo že panáček na semaforu v Berlíně nejen červeně svítí, ale také roztahuje ruce?DSC_1501

Ukázka dalších měst:

DSC_0336

DSC_1504DSC_0335DSC_1505

Na posledních stránkách je umístěna mapa světa s označením všech zmiňovavých měst.DSC_1509 2

A své znalosti a poznatky mohou děti hned otestovat v cestovatelském kvízu.

DSC_1506

Od kolika let je kniha vhodná?

V knížce je uvedeno pro děti od 7let, podle mě je knížka vhodná i pro mladší děti. Já těm našim (2,5 a 4,5let) celý text nečtu, ale povídáme si spíš o obrázcích nebo si listují a ptají se samy na to, co je zajímá. A hlavně pak chtějí všude jet 😀 Za což já jsem ráda, tatínek bohužel naše nadšení zatím nesdílí 😀

Pro starší děti může tento atlas být i skvělá pomůcka při učení zeměpisu, protože díky obrázkům si informace zapamatují líp než poznámky ve školním sešitě.

Koupit můžete třeba na Martinus.cz

Mapy – atlas, který svět ještě neviděl

Tento atlas je zaměřený pouze na města, pokud byste chtěli podobný se zaměřením na jednotlivé země, mrkněte na recenzi atlasu Mapy. Je na stejném principu ilustrací a je moc povedený.

DSC_0357

A v případě, že s dětmi rádi čtete, stejně jako my, posílám pár dalších tipů aneb naše best of 🙂

Nejsou úplně vidět názvy, tak Vám je vypíšu – Včelí úl a Mraveniště (Jitka Petřeková), Hravouka (Tereza Vostradovská), Ema ve školce a Ema naopak (G. Woldová), Město spí – nejoblíbenějšá juniora (Z. Svěrák), Dubánčí den (L. Šťastná a P. Václavek) – moc hezké rýmovačky, Mám Tě ráda a Co mi řekl táta (A. Desbordes). Chcete na nějakou recenzi?

 

Leave a Reply

Blog na WordPress.com.

Nahoru ↑